Samenwerkingen en nuttige info

Graag geven we je hieronder een overzicht van andere interessante organisaties, lotgenotengroepen, … waar mensen (en hun naasten), getroffen door kanker, terecht kunnen.

INSTITUTE FOR PROFESSIONAL CARE VZW (IFPC)

Het IFPC biedt gegronde en professionele opleidingen aan, aan professionelen, actief in de sector van innerlijk en uiterlijk welbevinden (schoonheidsspecialistes, kappers, make-up artiesten, therapeuten,…) om beter te werken met mensen die getroffen zijn of waren door kanker. Deze gecertificeerde, bijgeschoolde professionelen kregen een ruime bagage aan oncologische kennis, zowel theoretisch als praktisch. Ze deden stage op de afdeling oncologie in ziekenhuizen, legden examens af en maakten een eindwerk (waarbij ze gedurende één jaar een (ex-) patiënt van dichtbij volgden.

www.myprofessional.be .

LOTGENOTENGROEPEN KANKER

In Vlaanderen bestaan heel wat lotgenotengroepen die (ex-)kankerpatiënten en hun naasten bijstaan voor, tijdens en na de ziekte.

Vind alle lotgenotengroepen

THINK PINK

Think Pink is de naam van de nationale borstkankercampagne in België. De vzw werd opgericht in 2007 door Heidi Vansevenant. Zij wou lotgenoten, vrouwen die borstkanker hebben of overwonnen, helpen op verschillende manieren.

www.think-pink.be

AMALOU VZW

VZW Amalou verbetert de levenskwaliteit van kankerpatiënten door kwalitatieve zorgdiensten aan te bieden. Zo voeren ze bewustmakingscampagnes bij de belangrijkste spelers in de onco-wereld en ontwikkelen ze een netwerk van gecertificeerde en gespecialiseerde zorgverleners in Vlaanderen. Om kwaliteit en veilige ondersteuning te garanderen, hebben ze een label gecreëerd dat de normen en voorwaarden voor de toegankelijkheid van het netwerk definieert. Het label certificeert de onco-expertise en de knowhow van de zorgverlener. Amalou VZW staat voor menselijkheid, hulp, solidariteit, uitmuntendheid en innovatie.

www.amalou.be/nl/oncobulle

© 2015 - 2023: Institute for Professional Care VZW, All Rights Reserved | Awesome Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress