Voor wie
Het ‘Institute for Professional Care’ richt zich naar gediplomeerden en/of zelfstandigen die reeds de vakbekwaamheid bezitten in hun domein. Concreet spreken we hier over de gediplomeerde/zelfstandige schoonheidsspecialiste(s) en gediplomeerde/zelfstandige kapper(s).
In de opleiding wordt er dan ook van uit gegaan dat ze alle begrippen en alle basiskennis in huis hebben. Tijdens de opleiding wordt er ingepikt op basisverzorgingen en deze worden verder toegelicht om de juiste en goede uitwerking te bekomen bij kankerpatiënten. Ook de nodige productkennis wordt hier sterk bijgeschaafd. Wat mag? Wat mag niet?
Uiteraard komt er een groot gedeelte rond ‘communicatie’. Hoe ga je om met de klant/patiënt? Hoe spreek je de klant aan? Wat zeg je? Wat zeg je niet? Wat vraag je en wat niet?
Heel belangrijk is ook zichzelf te beschermen. Hoever ga je mee in het verhaal zonder er zelf al te veel emotioneel onder te lijden. Je ziet tenslotte meerdere patiënten en dit moet je zelf emotioneel nog allemaal kunnen bolwerken.
Hygiëne is ook één van de vele onderwerpen die aan bod komen. Kankerpatiënten zijn vaak verzwakt en sneller vatbaar voor infecties.
Je krijgt er tenslotte ook heel wat informatie over het volledige netwerk dat kan aangesproken worden voor of door de klant (patiënt). Je krijgt alles overzichtelijk in kaart waardoor je je klant/patiënt op een correcte manier kan doorverwijzen.
Voor een meer gedetailleerde oplijsting kan je de Brochure kanker beautyprofessional raadplegen.
Het ‘Institute for Professional Care’ werkt samen met diverse ziekenhuizen en ook met organisaties die zich volledig inzetten voor één of meerdere zorgprofielen. De studenten krijgen opleiding van ervaren mensen uit diverse vakgebieden.
Daarnaast doorloopt elke student(e) een stageperiode van 120 uur, verdeeld over ziekenhuizen, inloop- en gezondheidshuizen van mutualiteiten en diverse evenementen georganiseerd in het teken van kankerpatiënten.