Oprichters

Het ‘Institute for Professional Care’ werd opgericht in januari 2015.

oprichters1Van links naar rechts: Paul Verdonck, Katleen Vanderbeken, Christel Goris, Eric McGuire

De intiële opstarters en trekkers van de organisatie zijn Katleen Vanderbeken en Paul Verdonck.   Ze legden hun kennis, ambities en kwaliteiten samen om deze noodzakelijke kennis op een kwalitatieve manier in de markt te zetten.

Katleen Vanderbeken : Gedelegeerd bestuurder en founder

Katleen heeft een technische achtergrond met een Master in elektronica/computerwetenschappen en een Master in Business Administration.   Parallel aan een 20-jarige bedrijfsloopbaan in de IT-sector, en door haar interesse in alles rond schoonheid en zorg, heeft ze ook het diploma van schoonheidsspecialiste behaald aan Syntra, het diploma van Wellnessconsulent ouderenzorg aan Vives en doorliep een stageperiode in een WZC waar verwenzorg werd aangeboden.

Het is tijdens deze stageperiode dat ze zag hoe ‘verwenzorg’ een andere dimensie kreeg waarbij zwaar zorgbehoevende personen een heuse gelaatsverzorging, een hammam-ritueel, een soft-pack, een lichaamsmassage,… kregen met een één op één contact met de dienstverlener.   Personen die ’s morgens aankwamen voor een dagje ‘kuren’ stapten echt als ‘herboren’ terug buiten.   Niet alleen door de fysieke behandelingen zelf maar ook door het sociale contact, kregen bezoekers een ongelofelijke boost.

Daar ontstond ook haar missie om ‘meer’ van deze initiatieven te stimuleren.  Deze VZW is de basis om deze missie om te zetten in praktijk en daarom niet onmiddellijk met heuse wellnesscentra maar met de professionele dienstverlener op de hoek, die bereikbaar is en met wie een vertrouwensband kan worden opgebouwd.   De VZW wordt gestart met de focus op personen getroffen door kanker en wordt daarna uitgebreid met andere zorg-doelgroepen.

———————————————–

Paul Verdonck : Voorzitter

Paul Verdonck studeerde Bouwkunde met een specialisatie Metaalbouw. Na zijn legerdienst kwam hij in dienst bij NCMV Waasland (UNIZO) als leersecretaris en secretaris van diverse regionale beroepsverenigingen. In 1969 werd hij Arrondissementssecretaris NCMV en in 2005 werd hij Directeur van de fusie Unizo Waas en Dender.

Hij bekleedde volgende mandaten :

  • Lid van het Directiecomité CMO Waasland en later Syntra Midden Vlaanderen en dit tot en met 2014.
  • Raad van Bestuur Erov en Toerisme Waasland en Oost-Vlaanderen.
  • In zijn functie van Voorzitter van de Provinciale Kamer voor Ambachten en Neringen Oost-Vlaanderen en als Voorzitter van de Nederlandstalige Kamers was hij Stichter-voorzitter van de Hermeswedstrijd (nu KMO Laureaat).
  • Hij organiseerde een vierjaarlijkse Internationale Vakbeurs voor brei- en textielmachines en de jaarbeurs van het Waasland.
  • Eveneens organiseerde hij studiedagen, seminaries, KMO-events, autoshows en de “Sant in eigen Land” wedstrijd.

Een rode draad in zijn professionele loopbaan was creativiteit, organisatie en opleidingen.

Paul zet zijn ruime ervaring en uitgebreid netwerk aan contacten ten dienste van de VZW om deze op die manier alle mogelijkheden te bieden om te slagen in haar, voor de zorgmarkt noodzakelijke, doel.

———————————————–

Christel Goris

Christel heeft haar studies Toerisme/Talen afgerond en heeft tijdens haar loopbaan gewerkt in verschillende sectoren, oa haar eigen traiteurszaak waar ze ondermeer instond voor de organisatie van kleine en grote evenementen zoals de opening van de Liefkenshoektunnel, PR functie in het Koopcentrum Waasland, Medisch secretariaat in radiologie, projectcoördinator en later Account Manager bij Unizo. De laatste jaren werkte zij bij een Touroperator voor groepsreizen.

Zij is evenwel haar interesse, die ze van jongs af aan al had, in zowel innerlijke als uiterlijke schoonheid nooit verloren.
In 2012 haalde zij het diploma Natuurvoedingsdeskundige aan de Zonnevlecht Academie in Nederland en in 2013 behaalde ze het diploma Schoonheidsspecialiste aan de Wellnessacademie, en ondertussen is ze gestart met haar eigen Schoonheidsinstituut. Ze volgde oa cursussen zoals psychologie, Oorkaarsentherapie, Gelaatkunde, Lymfedrainages, Reiki opleidingen.

Haar doel is om haar kennis rond schoonheidszorgen in de brede zin te verruimen, en vanuit die zoektocht naar bijscholingen is het idee onstaan om samen met Katleen, die haar docente was tijdens haar studies, mee te werken aan het project.

———————————————–

Eric McGuire

Eric heeft een uitgebreide technische kunstgras-loopbaan  en is momenteel wereldwijd actief bij de bouw en opstart van kunstgrassportvelden als sales manager.   Daarnaast, als Managing Partner van Erko BVBA, zet hij zijn ‘business’skills ten dienste voor diverse commerciële uitdagingen.   Met zijn Amerikaanse roots en zijn jarenlange zakenreizen is hij een persoon die heel goed met mensen met diverse nationaliteiten en diverse culturen kan omgaan.  Hij vormt voor dit project dan ook een ideaal klankbord.

———————————————–

Lees meer over het programma …

Maak kennis met ons team…

© 2015 - 2023: Institute for Professional Care VZW, All Rights Reserved | Awesome Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress